lördag 30 juni 2007

Amsterdam vill hellre ha fotbollshuliganer än bögar och flator

Jag har visst kommit in i en bögpolitisk fas.

Men om inte Fru Hallman, ser tidigare inlägg, retade upp mig så blir jag förbannad på Amsterdams stad. Varje år är det en båtparad i Amsterdam, som kanske inte är den mest politiskt inriktade pride som finns men det är ändå en pride. Det är roligt, stan tjänar pengar, folk festar och vi får känna oss som normen om det så bara är för en dag/helg.

Förutom paraden så är det gatufester hela helgen. Där skulle Stokholm kunna lära sig något, att inte bara fösa ihop oss alla på en fotbollsplan med stängsel och dessutom ta en massa pengar för det. Nä, låt Pride vara en del av stan.

Men det ska tydligen inte vara så i år för det är en fotbollsturnering samma helg. Så man ger inte tillstånd till ett flertal av gatufesterna, med förklaringen att det kan uppstå problem, antar i form av bögknackande huliganer.

Vilket jävla skitsnack!

Visst jag kan se en poäng, men låt oss själva välja om vi vill festa på gator och torg. Det är jag själv som måste bestämma om jag ska vara rädd för några ölstinna idioter eller inte.




Powered by ScribeFire.

söndag 24 juni 2007

Alkoholist





Nu är jag så jävla trött på det här att jag ska dra i mig ett par glas vin, själv hemma. Hela jävla juni har regnat, det regnar och regnar och regnar.



Inte ett skit har jag lust att göra.



Det är härligt att jag kommit fram till att jag är alkis, så jag kan dricka i min ensamhet.



Skål!





Powered by ScribeFire.

En hondjävuls egna hatvideo

Jag har precis varit inne hos Eva och läst ett inlägg var hon frågar sig varför icke-troende blir provocerade av troende. Intressant fråga i sig, om än lite onyanserad.

I mitt svar skriver jag att det inte är provocerande om hon känner kärlek och trygghet i sin tro, men de troende som sitter inne med sanningen och vill trycka ner andra- de är jävligt provocerande.

Men det finns de som tar det till en sådan nivå att det nästan är svårt att ta dem allvarligt. Som Maria Hallman här. Hon vet minsann hur det ligger till, och alla bögar och flator de ska minsann inte finnas till. Först tror man att det är ett skämt, sen blir det ett skämt och till sist vill man bara spy.

Fru Hallman är ju knappat ensam om denna åsikt, som jag misstänker bara är en av hennes sanningar om vilka människor som är bra och vilka som är dåliga. Gång på gång har jag sett folk som anser sig ha rätt att spy ut sin galla över andra människor som inte gjort dem ett skit. Helst med lite sparkar och slag som bonus.

Min undran är var kommer allt detta hat ifrån? Inte ens när jag blir förbannad på denna damen pallar jag hata, eller ens hålla fast vid min avsmak mer än 15 minuter, än mindre skriva en bok och göra en reklamfilm.

Vad är det som driver henne, eller är det någon som driver med henne? Kanske är paradiset fyllt med nakna kvinnor som alla tycker att det är härligt att hångla upp en brud.

Surprise!

söndag 17 juni 2007

Åderlåtning och evigt liv

Av en slump hamnade vi igår kväll på UvAnacht, Universiteit van Amsterdam natt. Det var öppet hus i flera universitetsbyggnader runt om i stan, med föreläsningar och stånd var de visade vetenskapliga trick osv.



Man kunde titta på hur kvicksand funkar, hur kolsyreis ock elektricitet kan skjuta ett metallobjekt flera meter, se hur mycket vatten ett blomblad suger upp, levitera met magnetism och kolsyreis. Det gick även att se hur mycket plack man har i munnen och analysera det. En grej som jag inte testade men gärna hade testat var att leka med en tandläkarborr på en testdocka.



Vad jag däremot testade var att ta blod. Med hjälp av en läskig lösarm med inbyggda ådror fick jag lära mig att sticka. Det var inte helt lätt, men det berodde mest på att min instruktör var VÄLDIGT noggrann. Prickade ådern gjorde jag i alla fall, och ut kom något som inte alls såg ut som blod men mer en cocktail - typ Cosmopolitan.



Nu fattar jag varför det skulle kunna finnas vampyrer, vem hade inte satt tänderna i första bästa offer om det var cocktails som kom ut.



Vid ett stånd fick jag titta på hur mänskliga celler stötte bort protein. Killen, som var en nörd av högsta nivå, gav mig en lång förklaring om en sjukdom jag aldrig hört talas om och hur den fungerade på cellnivå. Artigt nickade jag samtidigt som jag mentalt nickade till, för jag fattade inte ett ord av vad han sa. Så för att inte vara oartig ställde jag en massa frågor. En av dem var över de celler jag just sett i mikroskopet. Var kom de ifrån?



Då fick jag veta att våra vanliga celler är programmerade att dö av sig själva i olika omständigheter. Att ligga i en petriskål skulle definitivt vara en sån omständigthet. Men det finns en celltyp som 'tappat' självdöendeprogrammeringen - cancerceller. Så jag hade precis tittat på mänsklighetens fiende nummer 2, nr 1 måste ju vara vi själva.



Det i sig var intressant men så ville jag veta hur länge man kunde bevara cellerna och var de jag sett kom ifrån. Vad jag inte hade förväntat mig var det precisa svar jag fick.



Cellerna kom från en kvinna i Appeldoorn. De hade tagit ett cellprov för att konstatera livmoderscancer 1956, sedan dess har hennes cancerceller levt i olika petriskålar på deras avdelning. Sen 1956 - det är 51 år. Och så länge man tillsätter näring, av salt, socker och enzymer kommer de aldrig att dö.



Hur deprimerande är det inte att fienden har evigt liv.





Powered by ScribeFire.

fredag 15 juni 2007

Det där med tsunamin

är något jag inte fattar riktigt.



Beror det på att jag sitter här i utlandet,att jag är okänslig eller pantad? Men varför läggs det ner så mycket tid och pengar på den här kommissionen?



Vad skulle har varit annorlunda om alla i regerigen mailade med varandra innan klockan 1? Vad skulle har skett om de alla valde att åka till Thailand samma morgon?



Nä, just det. Ingenting. Ingen skulle ha haft bättre överlevnads chanser, folk skulle inte skadats mindre eller blivit mindre sjuka.



Varför inte lägga ner denna ansträngning på att hjälpa det drabbade området med dessa resurser?



Hur kommer det sig att man kan få för sig att Sveriges regering är ansvarig för olyckor och naturkatastrofer. Samma sak med Estonia, alla dessa utredningar och tvistandet om att hämta upp lik ur vattnet. Förklara för mig vad regeringen har att göra med detta





Powered by ScribeFire.

torsdag 14 juni 2007

Morron






Det här är vad jag ser om jag tittar till höger när jag vaknat på morgonen.





Powered by ScribeFire.

Airplane spotting

Är en större grej än vad jag trodde eller rättare sagt ville tro.



Ikväll var jag ute och åkte rollerblads vid Amsterdams flygplats med Janno, mitt ex för den som gillar att hålla reda på sånt. Anledningen till att vi var där var för att det är bra cykelvägar där och en stor park. Men det var flera bilar som stod parkerade mitt i ingenstans, fyllda med nördar. Ok, Honken du får inte ta illa upp ...



Visst det kan vara kul att se ett flygplan komma över en och bli impad av att det går överhuvudtaget, flyga alltså. Men att hänga där i timmar och bara glo?



Det finns till och med en MacDonalds vid en av landingsbanorna och då menar jag den biten av landningsbanan som är längst bort från själva flygplatsen.



Men för att glädja Honken, eller är det hans pojkvän som gillar flyplan, så kommer här ett par foton.



















Powered by ScribeFire.

tisdag 12 juni 2007

Möblemang



Jag vill köpa en ny soffa. Den gamla, i fjärde hand ärvda, börjar uppvisa tydliga tecken på förslitning.Men varför ska de kosta pengar?



Det är det sista vad jag har nu. Så jag har kollat in lite på en soffa på IKEA, men jag vet inte om jag tycker att den är så ok.



Kanske jag får lägga ner lite mer tid och efterforskning innan jag köper något.





Powered by ScribeFire.

måndag 11 juni 2007

Så vad har hänt?

Det är konstigt när det känns som om ingenting har hänt och det har gått flera veckor eller månader.



Nu vill jag ju ha något att berätta om när jag äntligen ska ta och blogga lite igen, men vad skulle det vara? Det har visserligen hänt en massa saker men mest tycker jag att jag är på jobbet och sen hänger lite med ett par kompisar. Knappast intressant att skriva om.



Så vad är intressant?



Att jag varit i Prag? Kanske inte så intressant för, om du inte ska åka dit själv. Gör det säger jag bara. Det är verkligen en magisk stad vad gäller arkiterktur och stämmning. Maten är asäcklig och ölen är god. Man kan gå i grottor och klättra i torn, återkommer till det en annan dag.



Att jag har åkt rollerblades genom Amsterdam en fredagskväll med 200 andra människor är kanske inte så intressant. Men jag bajsade nästan på mig av skräck och det känns ju genast lite mer intressant.



Men nu ska jag gå ner till Amstel och visa Rafal hur man strechar.....intressant? Nä, men ganska pinsamt.









Powered by ScribeFire.

fredag 8 juni 2007

He's back!

Ok, nu är jag tillbaka.



Inte för att jag vet om det kommer att bli en massa bloggande, men lite oftare än det var den senaste tiden.



Det har varit jobb, fest och datorkrasch. Men nu är jag tillbaka.





Powered by ScribeFire.