lördag 17 november 2007

Misstro

Ok, jag har försökt att visa på hur absurd min arbetsplats är pga trollet, men nu har jag bevis på att det inte bara är jag som inbillar mig att han är skogstokig.

Vi har haft inbrott på jobbet förra veckan. Skitjobbigt, de har stulit en par datorer men jobbigast är att fixa allt med försäkringar osv.

I förrgår kom jag till jobbet och undrade vad som hade hänt. Alla mina byrålådor var utdragna och allt låg på golvet. Det var inbrottstjuvarna som varit tillbaka en andra gång. Men det roliga/konstiga/tokiga var att en av mina kollegor kommit innan mig och sett röran men bara trott att det var trollet som blev förbannad för att han inte kunde hitta något. Fatta hur absurt. Mitt hela kontor var upp och ner och ingen reagerar normalt - tänk tjuv. Nä, de sket i det och tänkte att det är väl bäst att inte fråga trollet.

Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag också att det var han. Han var nämligen redan där när jag kom och stod och jobbade framför min öppna kontorsdörr.


Är detta normalt?


Powered by ScribeFire.

söndag 11 november 2007

Naket i rep

Undrar hur många bondageintresserade som kommer att hamna här med den titeln.
Vet inte om de kommer att tända på den här mannen och hans nakenhet och/eller repaction.

För någon som har Amsterdam som titel på sin blogg så har jag kommit på att jag varit riktigt dålig på att lyfta fram 'originalen', byfånarna eller om man är lite mer PK - de utöver det vanliga kreativa personer som alla Amsterdammers känner till.

Kanske upptakten till en ny serie?

Dagens personlighet eller byfåne - whatever you want to call it- får bli repartisten. Denne repartist som även sägs vara blind, men jag har inte vågat komma så nära att jag se om han kan fokusera eller inte, är en återkommande attraktion på Leidseplein.
Mellan uteserveringarna spänns hans anordning av rep upp.Sen åker alla kläderna av förutom ett läskigt litet höftskyne, som inte ser ut att ha sett insidan av en tvättmaskin på ett tag.


Det är svårt att säga hur gammal han kan vara, kanske runt de 60. Så att hans trick inte alltid är de mest koreografiskt fantastiska det kan man stå ut med. Ärligt så är det inte tricken jag tänker på när jag ser honom. Istället förundras jag över mannens fysiska uthållningsförmåga vid denna ålder. Tyvärr är nästa tanke jag tänker alltid höftskynkets tvättstatus och då måste jag gå därifrån.

Just nu sitter jag själv på soffan trött, bakis, ledbruten och kan inte annat än känna STOR respekt för denne man.

lördag 3 november 2007

Husmus

I ett par veckor nu har jag haft oönskat besök, möss.

En har polacken fångat med hjälp av en tidning och en plastbunke. Den stackaren bor nu hos mina grannar en gata bort. Det var åtminstone var jag släppte ut den.

Men nu har musen antingen kommit tillbaka eller en av dess kompisar. Efter att musen en natt hängde i gardinen i sovrummet och skrämde vettet ur mig har jag haft ett problem. Hur ska jag göra mig av med den/dem?

Gift vägrar jag använda. De torkar/fräts sönder inifrån och det tar tid. Man vet ju vad de säger om seriemördare, att de torterar djur när de är små - inte vill jag bli seriemördare.

Musfälla som smackar ner över huvudet och tar livet av dem känns ungefär lika lustigt. Varför ska jag ta livet av dem?

Mest tycker jag synd om dem, de kommer jag bara för att värma sig och hitta lite att käka. Men samtidigt är jag inte helt förtjust i att de bajsar typ överallt och gör läskiga ljud mitt i natten.

Igår kom polacken hem med lösningen. En musfälla som de går in i och sen inte kan komma ut. Den är stor nog att de kan röra sig, i jämförelse med deras kroppsstorlek skulle det kanske kännas som ett mindre dansgolv.

Så nu kan jag ta med mig dem ut och sätta dem i grannarnas trädgårdar istället. Det är så skönt att kunna skyffla över ens problem på andra.....


Powered by ScribeFire.